صفر تا صد معرفی رشته‌های تجربی

نگاهی به رشته تجربی
در صورتی که قصد انتخاب این رشته را داشته باشید، بهتر است ابتدا به مفهوم و محتوای آن بیندیشید.
رشته تجربی همانطور که از اسمش نیز پیداست، با تجربه، آزمایش همراه است. البته این رشته مانند رشته ریاضی و فیزیک دارای محاسبات می باشد و این محاسبات با نتایج به دست آمده از آزمایش ها ترکیب شده و علوم تجربی را به وجود آورده.
درس منحصر به فرد این رشته زیست شناسی است که در هیچکدام از رشته های دیگر ارائه نمی شود. زیست شناسی مهم ترین و سرنوشت سازترین درس رشته تجربی نیز می باشد و تاثیر بسیار زیادی در رتبه قبولی کنکور دارد.
همچنین جالب است بدانید که بزرگ ترین جامعه آماری داوطلبان آزمون سراسری متعلق به رشته تجربی می باشد.
 
 
معدل و نمرات لازم جهت ورود به رشته تجربی
پس از پایان مقطع نهم، دانش آموزان برای انتخاب رشته باید علاوه بر داشتن علاقه و استعداد، نمرات لازم برای ورود به رشته را نیز کسب کرده باشند.
برای رشته تجربی نمرات سه هر سه پایه هفتم، هشتم و نهم تاثیر گذار هستند و دو درس کلیدی برای ورود به این عرصه، ریاضی و علوم می باشند که نمرات آن ها در فرآیند هدایت تحصیلی پایه نهم بسیار موثر است.
حداقل میانگین نمره سه سال تحصیلی برای درس ریاضی باید 13 و ب
با دروس رشته تجربی آشنا شوید
دروس مربوط به هر رشته به درس های عمومی و تخصصی تقسیم می شوند. طبق آخرین اخبار منتشر شده، از آزمون سریا سال 1402 به بعد سوالات کنکور تنها از دروس تخصصی هر رشته طرح می شوند و برای اولین بار، حذف دروس عمومی از کنکور را شاهد خواهیم بود.
البته تاثیر دروس عمومی در سوابق تحصیلی همچنان پابرجاست.
 
دروس عمومی
دروس عمومی همانطور که از نامش هم پیداست، بین تمام رشته های تحصیلی مشترک هستند. این دروس شامل زبان فارسی، دین و زندگی، عربی و زبان انگلیسی می باشد که تمامی آن ها در هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم ارائه می شوند.
دروس اختصاصی
دروس اختصاصی رشته تجربی شامل زیست شناسی، شیمی، ریاضی، فیزیک و زمین شناسی است. مهم ترین  و تعیین کننده ترین درس اختصاصی ابتدا زیست شناسی، و پس از آن شیمی می باشد.
تمامی این دروس در هر سه سال دهم، یازدهم و دوازدهم ارائه می شوند، به جز درس زمین شناسی که تنها در سال یازدهم تدریس می گردد.
 
رشته تجربی مناسب چه افرادی است؟
افرادی که رشته تجربی را انتخاب می کنند باید از لحاظ شخصیتی دارای یک سری از ویژگی ها باشند تا در این رشته و سپس کنکور و دانشگاه موفق تر عمل کنند.
از آنجایی که این رشته در مقایسه با سایر رشته ها، بازار کار مناسب تری دارد، بسیاری از افراد بدون توجه به توانایی ها و استعدادهای خود راهی این رشته می شوند.
در صورتی که اگر افراد با آگاهی از استعدادها و مهارت های خود مسیر تحصیلی خود را انتخاب کنند، قطعا موفق تر خواهند بود.
البته مدارس نیز برای مشخص کردن این توانایی ها برنامه ی هدایت تحصیلی پایه نهم را در نظر گرفته اند. در ادامه به ویژگی هایی که به دانش آموزان این رشته کمک می کند موفق تر عمل کنند، می پردازیم.
 
حفظیات قوی
درس های زیست شناسی و شیمی هر دو دارای بخش های حفظی زیادی هستند. البته برای حفظ کردن تمامی این مطالب ابتدا باید مفاهیم را کامل درک کرد، در غیر این صورت حفظ کردن مطالب سخت و فرسایشی خواهد بود.
محاسبات قوی
دانش آموزان رشته تجربی علاوه بر درک مفاهیم زیستی و به خاطر سپردن آن ها باید در محاسبات ریاضی و فیزیک نیز قوی ظاهر شوند. زیرا علاوه بر اینکه این دروس در کنکور بسیار موثر هستند، در بخش محاسباتی دو درس شیمی و زیست نیز کاربرد دارند.
علاقه به کارهای بالینی 
عموم رشته های پرطرفدار دانشگاهی رشته تجربی، مرتبط به محیط هایی مانند بیمارستان و آزمایشگاه است. در صورتی که روحیه متناسب با این محیط ها را نداشته باشید، ممکن است شرایط کار برای شما سخت شود.
داشتن روحیه رقابتی
همانطور که می دانید جمعیت شرکت کنندگان کنکور رشته تجربی بسیار زیاد است! برای قبول شدن در رشته های پرطرفدار از میان این جمعیت زیاد، داشتن روحیه رقابتی می تواند بسیار کمک کننده باشد.
داشتن صبر زیاد و ساعت مطالعه کافی و داشتن برنامه ریزی کنکور برای جلو افتادن از سایر رقیبان نیز بسیار موثر است.